Zilveren ringen

Zilveren ringen zijn heel populair en dat zijn ze eigenlijk altijd al geweest. Tegenwoordig zijn zilveren ringen zowel onder vrouwen als mannen heel populair.

In de oudheid werden ze vooral door mannen gedragen als symbool van status en macht. Dit veranderde naar verloop van tijd en werden de zilveren ringen vooral een sieraad voor vrouwen. Vrouwen droegen in de middeleeuwen tot aan de moderne tijd verschillende soorten zilveren ringen. Het konden gewone zilveren ringen zijn of ringen met versieringen. Onder de hele rijken waren de zilveren ringen met stenen bezet. Voor de vrouwen was het in deze tijd ook een symbool van status en macht.

Tegenwoordig zijn zilveren ringen een sieraad voor mannen en vrouwen. De zilveren ringen vaak als vriendschap ringen aan elkaar gegeven en ook als gewone cadeau. Vaak worden de zilveren ringen als trouwringen gebruikt. Wat wel duidelijk is dat de ringen tegenwoordig een andere betekenis hebben. Ringen zijn een symbool van vriendschap en liefde. Dit komt door de ronde vorm van de ring. Het is een cirkel dat geen begin of einde heeft, dus een heel goed symbool voor liefde of vriendschap. De ringen hoeven natuurlijk niet perse van zilver te zijn. Tegenwoordig word ook vaak staal gebruikt voor het maken ringen.